Музика за истегнување

Секаков вид на обука и физичка обука е многу полесно и позабавно да помине кога е придружена со соодветна музика. Зошто музиката е толку важна во вежбите за физичко образование и спорт? Одговорот вклучува неколку главни аспекти:

Избираме музика под продолжување

Истегнување (вежби за истегнување и флексибилност) во однос на темпото и природата на движењата е многу слична со практичната јога, според тоа, музиката за истегнување треба да биде бавен бавен ритам. Избор на песни за класи, треба да ги скршите во блокови:

  1. Првиот блок вклучува бавни вежби за загревање на сите делови на телото, постепено загревање на мускулите и истегнување на главните тетиви. За почеток, бавна музика е потребна за истегнување.
  2. Втората единица, по правило, се состои од поинтензивни товари - протегање на телесни мускули, заеднички вежби. За оваа фаза на обука е да се избере поинтензивна и ритмичка музика за активно истегнување.
  3. Третиот финален блок се состои од вежби за дишење и релаксација, кои се изведуваат најспоро и најбрзо. Музиката за крајот на тренингот што се протега треба да одговара на мирен ритам на дишењето.

Значи, за обука за истегнување, треба да компонирате три блока со композиции според овој принцип:

Цел на вежби за истегнување

Секоја жена сака многу години млада, витка и убава. Флексибилноста , леснотијата на движењата, убавото одење и правиот став се знаци на младоста што можеме да ги зачуваме на која било возраст, благодарение на комплексите на вежби за истегнување.

Главната цел на сите видови на гимнастика за истегнување е истегнување на мускулите и тетивите, загревање и истегнување на зглобовите. Затоа секој комплекс е поделен на систем на заеднички вежби, елаборација одделно - раце, нозе, грб, вратот.

Посебен комплекс за нозете многу често вклучуваат подготвителни вежби за канап, кои вклучуваат прво бавно и мазно истегнување на зглобовите и загревање на мускулите. Потоа постепено темпото се забрзува и доаѓа времето на напади на нозете. Музиката за истегнување на врвови треба соодветно да се совпадне, на пример, за секој тип на повторени вежби - една или две бавни композиции. Следната фаза со напади е 2-3 песни со побрзо темпо.

Вежбите за истегнување на грбот во никој случај не треба да бидат остри и брзи, особено за жени кои не вежбаат премногу често или само почнуваат да работат на истегнување. Назад обука е дел од основните сет на вежби, треба да се обидете да собереш музика за овој дел без остри тапани и со мирно темпо.

Принесуваме на твоето внимание приближна листа на композиции за истегнување.

Загревајте

  1. Бруно Марс Денес започна мојот живот.
  2. Аланис Морисете Еден.
  3. Роберто Качјапаглија Данца во Рено.

Главниот комплекс

  1. Skream - FNKONOMIKA.
  2. Милен Фармер Калифорнија.
  3. Ријана со Леона Луис.
  4. Кеико Мацуи - До Индиското Море.
  5. Дејвид Гарет - Плачи ме река (Џастин Тимберлејк Корица).

Релаксација

  1. Ле Колаж Јас и тебе.
  2. Ана Меклуки Среќни.
  3. UTRB - притисок (LuQus Remix).
  4. Том Барабас - бескрајно време.