Смирувачки таблети без рецепт - листа

Современиот забрзан ритам на животот е неизбежно поврзан со постојани емоционални преоптоварувања. Особено склони кон стрес и нервен слом на жени. Затоа, важно е да знаете кои таблети може да се купат без рецепти - листа на такви лекови треба внимателно да се проучуваат, обрнувајќи внимание на составот на лековите и присуството на несакани ефекти.

Листа на седативни таблети без рецепти базирани на растителни екстракти

Разгледаната група на лекови се смета за најсигурна и еколошка, бидејќи има мек ефект врз нервниот систем, без преоптоварување на жолчните канали, црниот дроб и бубрезите.

Препорачани седативи во форма на таблети:

Покрај директните лекови, постојат биолошки активни додатоци и витамински комплекси кои произведуваат постепена нормализација на функционирањето на нервниот систем, враќање на ноќниот сон - Deprivit, Sedavit. За да добиете забележителни и одржливи резултати, ќе треба да поминете низ овие средства, што трае околу 21-30 дена.

Листа на силни хомеопатски мирни апчиња без рецепти

И покрај очигледните заслуги на лекови базирани на растителни суровини, резултатот од нивното дејство е слабо изразен, а ефектот не доаѓа премногу брзо. Затоа, многу жени претпочитаат хомеопатски лекови кои работат побрзо и се исто толку безбедни.

Силни мирни апчиња без рецепт:

Карактеристика на наведените лекови е потребата да се растворат под јазикот. Ова обезбедува брз влез на активни состојки во крвотокот и речиси моментално дејство.

Најмоќните лекови за апчиња без рецепти

Со сериозни симптоми на нервен слом, депресивни состојби, анксиозност , раздразливост и зголемена ексцитабилност, вреди да се земат предвид опциите на таблетите базирани на синтетички седативни состојки.

Без рецепт, можете да ги купите следниве лекови:

Важно е да се забележи дека повеќето од наведените лекови имаат долга листа на негативни, па дури и опасни несакани дејства кои влијаат на органите за варење (црниот дроб, панкреасот, цревата), како и на ендокриниот и кардиоваскуларниот систем. Особено внимателни треба да бидат жени кои имаат низок крвен притисок (хипотензија), бидејќи земањето такви лекови може да го влоши текот на болеста и да предизвика хипотонска криза. Покрај тоа, таквите лекови не се само седативни, туку и седативни својства, предизвикувајќи поспаност по земањето, летаргија, намалување на ефикасноста.