Хемиска коса зацрвстувањето

Оние кои се уморни од бескрајната употреба на пеглање за зацрвстувањето на косата, постојано ми паѓаа на ум идејата еднаш и за сите да ја сменат кадравата коса во прав брави. Кој е начинот на исправување? Проблемот на избор е колку напор и време сте спремни да потрошите за промена на сликата. И, се разбира, факторите на безбедноста на постапката, времетраењето и издржливоста на ефектот од него не се помалку важни.

Зацрвстувањето на косата

Меѓу сите начини да се исправи непослушните кадрици, хемиската коса зацрвстувањето е една од најсовремените методи, овозможувајќи ви да заборавите на кадрава коса додека брановидни прстени не прераснат назад. За да се постигне стабилен ефект на зацрвстувањето со помош на хемиски ефекти врз структурата на косата може да биде во кабината. Постојаното зацрвстувањето се состои во промена на структурата на самата коса. Имено - уништување на дисулфидните врски под влијание на хемиската компонента вклучена во мешавината за исправка. Познато е дека структурата на виткањето на косата има овална форма. Колку е помала должината на овалната на цевката за коса, толку е поглатко изгледа косата. Идеално прави кадрици во сече - ова е совршен круг. Целта на хемиското зацврстување - ова е постигнувањето на најточната форма на коса. Постапката за исправување на хемиската коса се изведува на следниов начин:

  1. На внимателно измиена влажна коса, се применува соединение за хемиско зацврстување на косата. Времетраењето на составот зависи од дебелината на косата. Во просек, ова е 15-20 минути.
  2. По миење на хемиската мешавина на жиците, се применува заштитна спреј и се спроведува постапка на пеглање. Моментот на пеглање на влакната е важен. Неопходно е да се постапува многу внимателно и внимателно, за да не се оштети омекнатата коса.
  3. На исправни брави стави фиксатор. Се мие по 5 минути по апликацијата.
  4. Потоа косата се суши со фен за коса.

За да се поправи ефектот, косата по третманот не може да се мие 3 дена. По неколку дена, држачот може повторно да се нанесе.

Хемиска коса зацрвстувањето дома

Главната компонента на хемиската мешавина е или натриум хидроксид или амониум триогликолат. Првата супстанција е поагресивна во нејзиниот ефект. Се користи за да се исправи силно кадрава или многу тврда коса. Втората е помалку ефикасна. Мешавина базирана на амониум триогликолат е погодна за брановидна и мека коса. Според тоа, средствата за исправување на хемиски коса се од два вида. По одлуката да ја спроведете постапката дома, треба внимателно да ја одберете вистинската мешавина. Ако се избере формулација базирана на натриум хидроксид, важно е да се пресмета количината на супстанцијата. Колку повеќе таква мешавина се нанесува на косата, толку ќе бидат помазани како резултат. Но, важно е да се потсетиме на ризикот што оваа активна компонента ја носи сама по себе. За да се избегне несакано оштетување (дома, без внимание на специјалист, хемиски изгореници се можни), треба да нанесете крем на скалпот. Подобро е ако е природен лек, на пример, вазелин. Самата процедура треба да се врши со големо внимание. Не заборавајте за времето на хемиската мешавина. Не треба да надминува 10 минути за малку брановидна тенка коса, и 20 минути за груби кадрици.

Биохемиска коса зацрвстувањето

Агресивното влијание на хемиските компоненти на мешавината за зацрвстувањето може да се избегне со користење на помек начин да се исправи косата - биохемиска исправка. Принципот на делување на таков состав е речиси ист, но неговите компоненти се помеки. Тие не влијаат на скалпот, не изгорувајте тенка коса. Составот на биохемиските мешавини вклучува природни масла и керамиди, враќање на оштетената коса. Како резултат на користење на таков состав, косата не е само усогласена, туку и полесна за нега.