Висина на петата

Не е тајна дека висината на петицата при купување чевли за девојчиња е од голема важност. Понекогаш сме подготвени да ги жртвуваме парите, удобноста и практичноста заради неверојатно убави и стилски чевли што нè повикуваат од прозорците на бутиците. Но, дали овие жртви секогаш се оправдани? Се разбира, да имаме елегантни чевли во облека во гардероба е, да речеме, директно, неопходност. Без нив, тешко е да се создаде слика за присуство на свечен настан. И вниманието на мажите кон девојките на доброто шноли е важен фактор. Но, колку високо треба да има пета во секојдневните чевли, кои нашите нозе се принудени да издржат цел ден?

Оптимално решение

Одговарајќи на прашањето за која висина на пета е најзгодно и безбедно, ортопедските лекари покажуваат чуда на едногласност. Тоа е пет сантиметри. Тоа е пет сантиметри - оптимална висина на пета за жени. Чевлите со пет-сантиметарска пета не се погодни само за носење, туку исто така помагаат да се избегнат такви сериозни здравствени проблеми како стагнација на протокот на крв во малата карлица, заоблување на 'рбетот, конуси на големите прсти, деформитети на нозете, неплодност, па дури и фригидност. Во принцип, ова е идеална висина на пета за оние кои се загрижени за сопственото здравје, но сакаат да изгледаат убаво.

Формата на таква ниска пета може да биде која било. За топла сезона, ќе се прават чевли со петица, колона, клин или заострена пета. Патем, најзгодно, според многу девојки, може да се носи стаклено стакло ако неговата висина не надминува пет до шест сантиметри. Во зима, кога стабилноста и одржувањето на рамнотежата се од голема важност, вреди да се избере во корист на истите натписи, низок клин или поставена пета, чија висина не ги надминува озлогласените пет сантиметри.