Тенки покрива душеци

Се чини дека само со стекнување на нов софа или душек сите проблеми завршуваат. Воопшто, таквата набавка е влечење на нови трошоци, на пример, стекнување на тенок слој за душеци. Ќе разговараме за тоа зошто ни треба душек и карактеристиките на неговиот избор денес.

Видови тенки прекривки за душеци

Зборувајќи за тенки прекривки за душеци, неопходно е да се разликуваат производи чија главна цел е да го заштитат главниот душек или површината на софата од прашина, влага и други загадувачи и ортопедски тенки душеци со одредено ниво на ригидност.

По типот на основен материјал, заштитните покривки од тенки душеци може да се поделат на:

  1. Памук - доста буџетски поглед на капаци за душеци, идеален за луѓе со деликатна кожа и тенденција за алергиски реакции. Но, за жал, брзо губат својот изглед и заштитни својства.
  2. Синтетички - за разлика од памучните, тие го задржуваат претставениот изглед повеќе, но имаат непријатна способност за складирање на статички електрицитет.
  3. Woolen - еден вид на медицински душек покрива, кои помагаат да се создаде и одржување на одредена микроклима во креветот. Тие едноставно се незаменливи за третман на многу болести на 'рбетот, на пример, остеохондроза.
  4. Водоотпорен - внатрешната површина на покривите на душекот има посебна импрегнација или мембрана, која сигурно го штити главниот душек од можни протекувања. Таквите покривки за душеци ќе бидат спасување за постелничани пациенти или деца со ензуреза.

Цврсти ортопедски тенки покривки за душеци се направени од неколку слоеви на природни или вештачки материјали и се користат обично или за да се добие дополнителна вкочанетост на главниот душек или да се сокријат дефекти кои се појавуваат со текот на времето, на пример, извори.