Совети за суво коса - што да направам?

Проблемот на сувите краеви на косата им е познат на многу жени, не по слушање. Во процесот на положување на косата, се користи пеглање, фен, дифузери, кои имаат негативен ефект врз состојбата на косата. Исто така, причината за сувоста на краевите на цевките се перзистентни бои, хемиски перм производи. На состојбата на косата е негативно погодена од нарушувања во исхраната, стресни ситуации, долг престој во лошо вентилирана просторија. Стани сува и кршливи краеви на косата сила да се погледне за излез: што да направам за да се врати нивната структура и да се врати на фризура добро негувани, здрав изглед?


Што ако врвовите на косата се суви?

За да ги исчистат исушените краеви на косата, трихолозите препорачуваат:

  1. Измијте ја главата не повеќе од еднаш на секои 3 дена, користете шампони со ниски нивоа на pH и навлажнувачки состојки како што се кератин, лецитин, свилени протеини и сл.
  2. Користете само кога се мие косата само со топла вода и кога се исплакнува - со вода на температура блиску до собна температура.
  3. По постапката на перење, не ја бришете косата, туку само да ги намокате и да го завиткате, вртете пешкир како турбан.
  4. Не чешете влажна коса , треба да почекате да се исушат.
  5. Помалку употреба на разни стилски уреди кои ја повредуваат косата, подобро е да се користат нежни методи на положување (косари).

Но, во некои случаи, почитувањето на таквите едноставни правила не го дава посакуваниот ефект. Тогаш очајните дами одлучуваат: што да направам ако врвовите на косата се многу суви? Најлесен начин е да ги намалите посетените цели. Сепак, по кратко време, косата повторно станува кршлива и суви. Во оваа ситуација, треба да ја исечете косата користејќи ја технологијата "топла ножици". Благодарение на овој метод на фризури, краевите на косата се запечатени, како резултат на што тие губат помалку влага и не вилушка. Може да помине курс на лекување со витамини, како и курс за лекување во салон за убавина, кој вклучува процедури како што се:

Народни лекови со суви совети за коса

Одлучувајќи за себе што да правиме со суви совети за коса, советуваме да не ги занемаруваме народните лекови.

За да се врати нормалната структура, маски се препорачува да се навлажне суви краеви на косата, што може да се направи неделно дома. Интегритетот и здрав изглед на косата се враќаат во формулациите кои вклучуваат:

Совршено помага со сува коса мокрење нивните краеви со козметички масла. Најповолен ефект врз состојбата на главата на нафтата: