Дневна шминка за зелени очи

Дневната шминка за зелени очи е една од најинтересните, бидејќи оваа боја на окото не е толку често. Но, ако го направите вистинскиот ден шминка, тоа секогаш ќе изгледаат одлично, бидејќи зелените очи се многу трансформирани и почнуваат да "изгори".

Правилна дневна шминка за зелени очи

Прво, да ги погледнеме некои општи правила за дневна шминка - за жал, не сите девојки ги знаат. Често се обидуваме да го направиме нашиот изглед посветлен, вака излегува премногу шарена и малку провокативна шминка.

Како да направите дневна шминка?

Дневната шминка за зелени очи има свои суптилностите, вклучувајќи и некои забрани:

Прекрасна дневна шминка за зелени очи ќе бидете во можност да направите, а во топли бои отколку во ладни бои. Ова ќе ги направи карактеристиките на лицето и целата слика помека и хармонична.

Еве приближно чекор-по-чекор туторијал за тоа како да направите дневна шминка за зелени очи:

Дневната шминка за зелените очи може да се направи во бледа нежни, бисерни и праски. За повеќе заситена и живописна слика, можете да се обидете да ги примените нијансите од маслиново или сиво-кафеава сенка. Обидете се да избегнете сребрени, метални и сини сенки. Вршење шминка, секогаш се сеќавам на златното правило: акцентот треба да се направи или на очите или на усните.