Влажна храна за мачиња

Речиси сите производители кои се специјализирани за производство на добиточна храна, имаат свои сува мешавина на храна и влажни. Исто така, многумина прават специјализирани владетели за мачиња, на кои им треба малку поинаква храна отколку возрасни мачки. Да ги разгледаме карактеристиките на различни влажни фуражи за мачиња.

Класи на храна за мачки

Растечкото тело на маче има потреба од различни пропорции на витамини, минерали и хранливи материи, бидејќи нивното тело е во фаза на активен раст и развој, а моторната активност на мачиња обично е многу повисока отколку кај возрасните мачки. Затоа, изберете влажна храна со посебна грижа. Како и со другите мешавини на храна, следните четири класи се издвојуваат меѓу влажни фуражи за мачиња: економија, премија, супер-премија и холистички.

Куќите на економската класа практично не содржат супстанции од животинско потекло и се слабо асимилирани од телото на мачката, меѓутоа тие се многу евтини и се достапни речиси насекаде. За економска класа гасови се: Whiskas, ProviPet, Friskies, доктор зоолошка градина, оброк.

Влажните гасови за мачиња од премиум класа се повисоки во исхраната и добро се апсорбираат, но цената е веќе повисока отколку за економичните гасови. Пример за таква храна може да послужи како влажна храна за кралските мачиња, произведени во Русија (францускиот аналог може да се припише веќе на супер-премиум храна).

Супер премијата е уште поголема во квалитетот на неговите состојки. Во таквата храна, речиси не се додаваат вештачки адитиви и конзерванси. Влажна храна за мачиња Хилс и ProPlan припаѓаат на оваа класа.

Конечно, холистичкиот е класа на најхранливи, избалансирани, здрави и здрави фуражи за маче. Сепак, тие се доста скапи и не се секогаш достапни на бесплатна продажба. Влажната храна од брендот Акана се однесува на овој вид.

Која е најдобрата влажна храна за мачиња?

Избирање која влажна храна е најдобро за маче, прво треба да обрнете внимание на фактот дека пакувањето е индицирано дека е специјално дизајнирано за мачиња. Исто така, многу производители укажуваат на возраста во месеците од кои може да се даде храна за храна за маче. Исто така треба да го проучувате композицијата. Содржината на масти во храната не треба да надминува 20%, а протеинот - 35%. Типично, премиум и супер премиум гасови ги задоволуваат овие барања и најдобро се прилагодени за хранење на вашето домашно милениче. Во исто време, тие не стојат исто колку и храната на сеопфатната категорија.