Куки за завеси

При украсувањето на внатрешноста, не занемарувајте детали. Само на овој начин можете да му дадете комплетен и комплетен изглед на вашата куќа. Нема смисла да се каже колку е важно декор на прозорецот во куќата. Избираме најубавите корнизи и завеси, но често не им е грижа за куки и други декоративни елементи за завеси. Впрочем, овие мали додатоци ќе му дадат на дизајнот на прозорците посебен шарм, оригиналност.

Куки и држачи за завеси - ова не е нов феномен во дизајнот на ентериерот. Почнувајќи од средниот век, богатите луѓе ги украсуваат прозорците од својата куќа со бујни, повеќеслојни завеси кои извршија не само декоративна функција, туку и ги заштитуваа жителите на палатите од студот. Тогаш беше потребно да се развијат декоративни куки и држачи за завеси кои добро би се вклопиле во луксузен ентериер.

Куки за завеси

Од тогаш, многу се промени. Благодарение на напредокот на технологијата и разновидноста на преференците на луѓето во дизајнот на ентериер, имаме многу опции за прстени и куки за завеси кои ќе ви помогнат да го поедноставите управувањето со завесите и да ја истакнете софистицираноста на дизајнот на вашиот дом.

Најпопуларната опција е пластичните куки за завеси, бидејќи тие се ефтини, лесни за нега и погодни за различни видови завеси и корнизи. За врамување на корнизи, се погодни пластични куки за завеси со ролери, за куки, куки кои се прицврстени на завесите. Овие куки многу лесно се закачуваат на завесите со помош на лента за завеса, и во иднина тие нема да ви дадат проблеми, бидејќи при перење тие не можат да се отстранат. Пластичните куки за завеси, исто така, ќе ја најдат нивната употреба во бањата, бидејќи се отпорни на висока влажност.

Метални куки за завеси се направени од нерѓосувачки челик, бронза или месинг. Поради разновидноста на моделите можете да изберете додатоци за прикачување на завеси што ќе ги задоволат вашите естетски потреби и ќе ја истакнат софистицираноста на дизајнот на прозорците. Висечките завеси на метални куки нема да бидат тешки и нема да бидат потребни многу време ако шиете специјална лента за завеса со петелки.

Носители за завеси

Главната функција на држачите е да се задржат завесите отворени, без да се отворат целосно. Овој додаток ќе создаде прекрасни јасни набори од ткаенина, ќе им даде на вашите прозорци луксузен класичен изглед. Носителите се прицврстени на ѕидот веднаш до прозорецот. Разновидните модели обезбедуваат речиси неограничени можности за реализација на вашите идејни идеи. За класични ентериери во форма на куки, стилизирани фалсификување, се погодни, за модерни трендови во ентериерот е подобро да се изберат повеќе задржани модели - на пример, хромирани држачи со строга форма во вид на токи.

Куки за шиење завеси

Исто така, оваа декорација на украсни додатоци не треба да се остави без внимание. Неодамна, магнетни куки за специјални завеси станаа многу популарни. Тие се многу едноставни и лесни за употреба, а исто така се прекрасни декорации за завеси, бидејќи тие често се украсени со кристали или имитираат златни брошули со скапоцени камења, кои можат да дадат уште поголем сјај и елеганција во класичниот ентериер. Но, ако вашата куќа не е украсена во класичен стил, не треба да преминете куки за завеси од листата на додатоци за прозорци. Дизајнерите држат чекор со времето, и секојдневно креираат нови и иновативни идеи за украсување на завеси, комбинирање на традиции и модерност во нив.