Витамини за бремени жени: 2 триместар

Современите услови за живеење ги диктираат нивните правила, а нашата храна е далеку од идеална. Во него нема доволно витамини и минерали, а за бремени жени, земајќи ги предвид зголемените потреби за корисни супстанции, потребно е дополнително внесување на витамини.

Денес, постои огромна разновидност на витамински комплекси, специјално дизајнирани за бремени жени. Некои комплекси се дизајнирани во согласност со терминот на бременост. Така, на пример, витамините за бремени жени во вториот триместар се наменети за специфичните потреби на идниот мајчински организам во овој период.

Што витамини да се земе во вториот триместар?

Еден од витаминските комплекси со дефект од триместар е Complivit за бремени триместар - за 1, 2, 3 триместар. Овие витамини се индицирани да се земат во согласност со терминот на бременост. Витамините во вториот триместар од бременоста ги вклучуваат следните компоненти: витамин А, витамин Е, витамин Д3, витамините Б1, Б2, Б12, Ц, фолна киселина, никотинамид, калциум пантотенат, рутозид (рутин), тиоктична киселина, лутеин, железо , бакар, манган, цинк, калциум, магнезиум, селен и јод.

Витамините за време на бременоста во вториот триместар се дизајнирани да помогнат вашето бебе да се развива правилно и активно. Тоа е во вториот триместар е најактивниот раст на бебето, па му треба повеќе витамини и минерали отколку во првиот триместар. И Complimit за вториот триместар обезбедува се што е потребно за да се зголеми нивото на витамини и минерали во телото на мајката и детето.

Дозирањето на елементите соодветствува на нормите на потрошувачка, што најдобро одговара на барањата за витамини и минерали во овој период. Состав на тиоктична киселина придонесува за нормализирање на метаболизмот на јаглени хидрати, така што жената е помалку изложена на ризик од добивање на вишок тежина.